Vezeték nélküli hálózatok biztonsága

WLAN, Wi-Fi biztonság

Amennyiben Ön már használja és élvezi a mobil internet előnyeit, jó, ha tudja, hogy kicsomagolás után a Wi-Fi útválasztók teljesen védtelenek. A beállítások elvégzése csupán néhány percet vesz igénybe, de könnyű eltévedni az útválasztó beállítómenüinek labirintusában.

IP cím sugárzása

A vezeték nélküli hálózatok automatikus funkciói különféle problémákat okozhatnak. Bekapcsolás után ugyanis számos adatot sugároznak az éterbe a különféle Wi-Fi eszközök: a számítógépen futó operációs rendszer verziójától kezdve, IP címek és korábban meglátogatott hálózatok információi is rossz kezekbe kerülhetnek.

Mikrohullám, sávszélesség

A Wi-Fi kommunikációra használt mikrohullámok nem állnak meg az iroda vagy a lakás falainál, hanem 50-100 méterről is probléma nélkül lehallgatható a forgalom, és hozzáférhetnek a belső hálón megosztott adatainkhoz, de akár kárt is okozhatnak bennük. Ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy szomszédai az Ön által fizetett sávszélességet használják ingyen, és ettől le is lassul és használhatatlanná válik Önnél az internet.

Beállítás

Ne kísérletezgessen egyedül beállításokkal, kockáztatva ezzel értékes adatait!

Kérem, hogy hívjon föl és bízzon meg minket!