PC biztonság

Vírus, hacker, spam

Amíg ipari "méretekben" víruskészítő bandák több ezer hackert és programozót alkalmaznak csak azért, hogy minél több információt és hozzáférést lophassanak az interneten keresztül Öntől, amit aztán jó pénzért értékesíthetnek, amíg manapság az interneten számos hacker-segédprogram beszerezhető és a hírhedt spammerek (kéretlen levelek küldői) állítólag több millió dolláros bevételre tesznek szert csupán kéretlen levelek küldése által, addig legfőképpen a Prevention Computerre számíthat otthona és irodája biztonságos informatikai környezetének kialakítása terén!

Statisztika

A statisztikai adatok önmagukért beszélnek. A Panda Labs adatai szerint az elmúlt évben annyi fertőzést észleltek világszerte, mint a korábbi másfél évtizedben összesen!

Kártevő, kártékony kód, kémszoftver, trójai, hitelkártya

A ma terjedő kártevők 75%-a már egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a felhasználók pénztárcáit ürítse ki. Az összes kártékony kód 40%-át a kémszoftverek teszik ki. További 17% esik azokra a trójaiakra, amelyek a pénzügyi szoftvereket kutatják át pénzzé tehető információkért, hitelkártya- és számlaadatokat vagy akár TAN kódokat keresnek.

Adatlopás, számítógépbe behatolás

Azoknak az eseteknek a 63%-ában, ahol az adatkiszivárgás forrása ismertté vált, a csalók maguktól az áldozatoktól szerezték meg az adatokat, 9%-át pedig otthoni számítógépekbe való behatolás során megszerzett adatokkal követték el!

Hackerek célpontja

A Symantech 2006-os év időszakában a biztonsági eseményekről szóló vizsgálatában megállapította, hogy a biztonsággal kevésbé törődő otthoni felhasználók a hackerek elsődleges célpontjai: a támadások mintegy 86%-a feléjük irányul, őket pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások követik.

Ne hagyja, hogy interneten keresztül megfertőzzék gépét és hálózatát!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tűzfal, hálózati szűrőt

Segítünk kialakítani azt a többlépcsős védmű és szűrőrendszert, amire Önnek otthonában, illetve irodájában szüksége van számítógépe és hálózati rendszere "tisztán" tartásához!

Bögésző, tűzfal, vírusölő, kémprogramirtó, biztonsági csomag, spamszűrő, chipkártya

Tanácsot adunk és igény szerint telepítünk böngészőt, tűzfalat, vírusölő-és kémprogramirtó programokat, biztonsági csomagokat, levélszemét szűrőt, hálózati szűrőt, kód managert (jelszó kezelőt), jelszavas programindítót, adat és merevlemez, valamin e-mail titkosítókat, chipkártya és egyéb védműveket!

Kérem, hogy kérje árajánlatunkat!