Szünetmentes tápegység

Folyamatos működés, megfelelő védelem

A számítástechnikai és szórakoztatóelektronikai berendezések folyamatos és biztonságos működéséről a rendelkezésre állást segítő megoldások, szünetmentes tápegységek gondoskodnak. Ezek a termékek 4-8 csatlakozóaljzatot tartalmaznak, és nemcsak az elektromos hálózat felöl, hanem az adatvonali kábelek irányából is megfelelő védelmet biztosítanak (pl.: telefonvezeték).

Feszültségingadozásra megoldás a szünetmentes tápegység (UPS)

Magyarországon a feszültségingadozás egyik fajtája, a feszültségesés fordul elő a legtöbbször. Az, hogy egy-egy készülék miképpen reagál a feszültségesésre, a berendezés tűréshatárán múlik. Ha a feszültség jelentősen csökken, a berendezés tápegysége egyszerűen kikapcsol. Ilyenkor nemcsak adataink vesznek el, hanem a hardver - például a számítógép merevlemeze és ezzel együtt az azon lévő adathalmaz - is megsérülhet. Az ilyen problémák megoldására fejlesztették ki a szünetmentes áramforrásokat, a UPS-eket (Uninterrupted Power Supply).

Szünetmentes tápegység (UPS) feladata

Feladatuk egyfelől az, hogy biztosítsák a védeni kívánt készülékek állandó szintű energiaellátását, másfelől az, hogy figyelmeztessenek a feszültségproblémákra, és a villamos feszültség hiánya (vagyis áramszünet) esetén áthidalási idő biztosításával lehetővé tegyék, hogy elmenthessük adatainkat, és kikapcsoljuk a számítógépet.

Egyeztessen időpontot konzultációra!

Amennyiben a probléma szakember közreműködését igényli,

Kérem, hogy kérje árajánlatunkat!