Banner tervezése

Banner = reklám, hirdetés a honlapon

Mára a legtöbb weboldal tartalmának részét képezi a reklámcsík, más néven banner. A banner jeleníti meg a honlapon a reklámot. Sokféle méretben találhatóak meg az egészen kicsitől, a megdöbbentő nagyságúig, ezért méreteiket szabványosították. Helyét már a honlap szerkesztés során megtervezik, majd később helyezik el rajta az éppen aktuális hirdetést. Alapvetően két fajtáját ismerjük. A mozgó és az álló bannert. Mozgó változatát flash animációval jelenítik meg, míg a statikus banner legtöbbször egy gif file. Alapvető tulajdonságuk, hogy rájuk kattintva a hirdető oldalára viszik a látogatót.

Statikus banner

Nem tartalmaz mozgó elemeket. Leginkább a nyomtatott médiában megjelenő reklámokhoz hasonlítható. Előnye, hogy kevesebb helyet foglal el, mint egy mozgó hirdetés. Jobban beleolvad az oldalba, kevésbé zavarva a látogatót a tartalom böngészésében.

Flash banner

A mozgó banner jobban odavonzza a tekintetet. Összetettebb, több információ megjelenítésére alkalmas, mint animálatlan társa. Tervezésénél figyelmet kell fordítani a jó időzítésre. A szövegeknek olvashatónak kell lenniük, a képeknek nem szabad elnyomni a lényeges feliratokat.

Kérem, hogy kérje árajánlatunkat!